Happy Socks Faktfritt och paketpris!

Happy Socks erbjuder uppskattade julklappar i form av sina populära och roliga strumpor!

Just nu ett fantastiskt paketpris med 4 par för endast 299 kr och dessutom FRI FRAKT.


Om Happy Socks

HISTORIA

Allt började under en molntäckt aprilhimmel våren 2008. En vision om att förändra en vardaglig nödvändighet till ett färgstarkt designföremål och en vilja att sprida glädje. En rigid standard av utmärkt kvalitet, hantverk och kreativitet. Ett koncept som förverkligats och formats till perfektion av Happy Socks grundare. Idag sitter vi på Happy Socks och skapar våra färgglada strumpor i en 400 år gammal röd stuga vid en park bland körsbärsträd och bärbuskar i Stockholms innerstad.

KVALITET

Vi använder endast högkvalitativa material när vi tillverkar våra strumpor. Våra leverantörer förser oss med en stark mjuk bomull som gör att strumporna håller längre. En förstärkt tå och häl hjälper till att hindra strumporna från att gå sönder. Våra fabriker i Turkiet AQL*-testar alltid varje produktion två gånger för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. En gång under produktionen och en andra gång innan leverans. Vi låter också strumporna silikontvättas en gång för att de ska kännas bättre mot dina fötter och inte krympa när du tvättar dem.

 

Våra tights tillverkas i Italien, ett land som är välkänt för sin höga standard i kvalitativt mode. Vårt mål är att förse dig med de bästa och gladaste strumporna och tightsen! Därför är vi väldigt noga med vår kollektion och använder bara de bästa materialen, den finaste designen och har en överdriven noggrannhet för detaljer. Vi utvärderar, underhåller och utvecklar ständigt vår produktionsprocess!

Varje strumpa har dock en begränsad livstid och de håller inte för alltid. Kvaliteten kommer att försämras efter många tvättar och flitigt användande. Kom ihåg att alltid tvätta dina Happy Socks ut och in!

 

Happy Socks Tillverkning

Våra strumpor är tillverkade i Turkiet av en familjeägd fabrik med närmare 30 års branchvana. Happy Socks tights tillverkas i Italien och vissa specifika produkter och samarbeten är tillverkade i våra övriga fabriker världen över.

Vi besöker frekvent våra vänner på fabrikerna för att försäkra oss om att de håller den högt satta standarden och att inget barnarbete eller andra missförhållanden förekommer.

KOLLEKTION

Med Chapter #FIVE introducerar vi en ny struktur för att på bästa sätt kunna tillgodose behoven runt om i världen. Detta innebär att vi delar upp den årliga katalogen i två delar; Höst/Vinter och Vår/Sommar.

Happy Socks Chapter #FIVE erbjuder dina fötter sköna material, nya mönster och glada färger, allt för att hålla dina fötter nöjda under vintersäsongen!

Augusti 2012 Höst/Vinter
Februari 2013 Vår/Sommar

VÅRA STRUMPOR

Vi vill att alla ska kunna använda våra strumpor, därför är våra strumpor Unisex, vilket innebär att de kan bäras av både män och kvinnor. Vi har även ett urval av Tights, Ankelstrumpor och Over the Knees som riktar sig till kvinnor. Vi har också en separat barnkollektion.

 

Happy Socks Material

Information och detaljer om material och sammansättning finns specificerat bredvid varje produkt.

 

Happy Socks skötselråd

Alla Happy Socks strumpor och tights kan maskintvättas utan risk för att färgen mattas av. Våra ullstrumpor och angorastrumpor bör tvättas i 30 °C. För alla andra Happy Socks rekommenderar vi maskintvätt i 40 °C. Alla strumpor bör tvättas ut och in. Undvik att bleka eller stryka våra strumpor. Även om våra strumpor är slitstarka så kommer de att hålla längre om de inte torktumlas. Var också noga med att klippa bort tråden som håller fast etiketten på dina nya Happy Socks. Om du rycker av denna etikett för hand riskerar du att ha sönder strumporna.

COLABS

Samarbeten, Colabs, är en viktig del av Happy Socks. Vi strävar efter att arbeta med de bästa, mest kreativa designers och företag samtidigt som vi gärna arbetar för välgörande ändamål.

Tidigare Colabs:

Opening Ceremony

Opening Ceremony är en mångfacetterad shopping upplevelse som består av butiker, showrooms och private label kollektioner. Samarbetet lanserades under New York Fashion Week och innehöll ett urval av 4 stycken Happy Socks designade av Opening Ceremony.

Minecraft

Minecraft är ett digitalt konstruktionsspel där användaren kan skapa vad som helst genom att kombinera block i olika material. Minecraft/Happy Socks-strumporna kom i en fyrkantig box med 3 par strumpor i speciell Minecraft design; The Pig, The Creeper och Minecraft landskapsstrumpa.

Barneys New York

Inför julen 2009 samarbetade Happy Socks med Barneys COOP för att skapa strumpor i exklusiva färger. Barneys är kända för sina innovativa designsamarbeten med nya varumärken och där passade Happy Socks in. Vår begränsade kollektion av strumpor var endast tillgänglig på Barneys och samarbetet var unikt för den annars ganska traditionella skomarknaden.

Be@rbrick

Det legendariska japanska leksaksföretaget Medicom Toy Corp kontaktade Happy Socks med ett erbjudande att designa en egen version av deras kända samlarobjekt BE@RBRICK. Vi tackade såklart ja till att designa ett par matchande strumpor till denna lilla björn! BE@RBRICK är ett samlarobjekt som riktar sig framför allt till vuxna. De säljs i begränsad upplaga och designas och produceras av det japanska företaget MediCom Toy Incorporated. I detta samarbete designade Happy Socks en unik, kreativ och färgglad strumpa som matchar den strumpa BE@RBRICK har på sig.

Colette and KesselsKramer

Colette Paris och KesselsKramer kontaktade Happy Socks för att göra en mycket begränsad upplaga av strumpor till butiksbytet mellan Colette i Paris och KK Outlet i London. Vi tog våra bästa par strumpor från Chapter #TWO och parade ihop dem ”fel” för att på ett kreativt sätt skapa ett nytt och roligt par: den högra strumpan representerade Colette och den vänstra representerade KK Outlet.

Giles Deacon for the Elton John Aids Foundation

Happy Socks by Giles Deacon for the Elton John AIDS Foundation – En limited edition box innehållande sju par galna strumpor där varje strumpa hade sin egen design. Happy Socks gjorde tillsammans med Giles Deacon och Elton John Aids Foundation ett givande projekt som skapade uppmärksamhet till Worlds AIDS day och samlade in pengar till deras stiftelse.

Globe-Trotter

Globe Trotter och Happy Socks är inte bara partners i strumpbranchen utan även i Displaybranchen. Happy Socks och vår officiella displaypartner på den Amerikanska marknaden.

The Standard

Happy Socks gjorde ett samarbete med übercoola hotellkedjan The Standard. Happy Socks designade två par strumpor till varje hotell: Downtown LA, Miami Beach, Hollywood och New York. Strumporna var tillgängliga i minibaren på alla rum.

Wong Wong

Designern Stephen Wong, chefsdesigner for Wong Wong och f.d art director för Helmut Lang Studios, skapade ett World Cup 2010-samarbete med Happy Socks.

“Med inspiration att söka sig till fotbollsvärlden, är denna kollektion en hyllning till den rika fotbollskulturen och till åtta valda nationer världen över”

 

Wood Wood

TPå vilket bättre sätt att hylla Italien, den mest passionerade cykelnationen i världen, än ett samarbete med danska klädmärket Wood Wood och svenska Happy Socks? Tillsammans har vi gjort 2/3 CORSA strumpan som innefattar gröna, vita och röda linjer på strumpans resår.

 

HAPPY SOCKS GRUNDARE

Viktor Tell – Creative Director på Happy Socks

Viktor arbetade som grafisk formgivare och illustratör under många år innan han snubblade över modeindustrin. Han finner inspiration till sin lekfulla och färgstarka design genom det vardagliga ”allt och inget” när han arbetar med Happy Socks kollektioner. Hans motto: ”Bara lek, inget arbete” ger en bra bild av vad varumärket handlar om: att förändra en simpel och bortglömd produkt till en rolig och kreativ framgångssaga.
Mikael Söderlindh – CEO på Happy Socks

Mikael arbetade inom reklambranschen i 10 år innan han tillsammans med sin gamle vän Viktor Tell bestämde sig för att starta upp Happy Socks-äventyret. Efter ett årtionde i servicebranschen ville han fokusera på att utveckla en produkt på den globala marknaden och bygga upp ett varumärke från grunden, allt drivet av en tydlig strategi kombinerat med en enorm vilja och ett starkt affärssinne. Att lyckas integrera affärsstrukturen med en personlig känsla och att tillåta, och ständigt uppmana, till självständig kreativitet hos de anställda är det bästa sättet att beskriva hur Mikael driver företaget.


Vill du läsa mer om Happy Socks i media? Klicka here!
Vill du läsa mer om oss? our blog!

 

INFO OM STRUMPOR

För alla er strumpfantaster där ute har vi samlat ihop lite allmän information om strumpor för att erbjuda er den totala strumpupplevelsen!

Strumpor

Det sägs att namnet strumpor härstammar från den löst sittande sandalen, kallad soccus på latinska, som bars av komediskådespelarna i antikens Rom.
Strumpor har utvecklats över århundradena, från de tidigaste modellerna bestående av djurskinn lindad runt foten och hopsnörd kring vristen. Under 700-talet f. Kr. bar antikens greker strumpor gjorda av hoptvinnat djurhår för att behålla värmen. Även romarna svepte sina fötter i läderskinn eller vävt tyg. Vid omkring 600-talet e.Kr. sägs det att heliga män runt om i Europa bar så kallade puttees för att symbolisera renhet. Framme vid 1000-talet e.Kr. kom strumpor att bli en förmögenhetssymbol bland adelsmän. Dagens moderna strumpor är antingen sydda eller vävda. Designen är moderiktig samtidigt som strumpor fortfarande fyller en högst praktisk funktion: att undvika skoskav; att skydda skorna; samt att ge komfort och hålla fötterna varma. I kyligare miljöer kan strumpor minska risken för köldskador genom att samla upp och leda bort fukten från foten.

Kvalitetsstrumpor

Strumpor kan tillverkas av en mängd olika material, däribland:

 

 • Bomull
 • Ull
 • Nylon
 • Akryl
 • Polyester
 • Olefin
 • Polypropylen
 • Spandex

 

Andra material som kan användas i syfte att förhöja mjukheten i kvalitetstrumporna är:

 

 • Silke
 • Lin
 • Kashmir
 • Mohair

År 1589 uppfanns stickmaskinskonstruktionen, vilket gjorde det möjligt att sy kvalitetsstrumpor sex gånger så snabbt som för hand. Trots det löpte symaskiner och sömmerskor vidare sida vid sida ända fram till 1800-talet. År 1938 introducerades nylon, vilket banade väg för nästa stora revolution inom tillverkningen av kvalitetsstrumpor.

 

Fram tills dess hade strumpor tillverkats av silke, bomull och ylle. Med nylon började man att blanda två eller fler garn för att förhöja kvaliteten.

 

 

Färgglada strumpor

Färgstarka strumpor har på senaste tiden blivit ett populärt klädobjekt bland medvetna konsumenter. Färger kan blandas i en närmast obegränsad vidd av kombinationer, även konst kan tryckas på strumpor. Stora sportmärken låter ofta designa olika färgstarka strumpor som blir en nyckelattiralj i sportutstyrseln och som gör det möjligt att särskilja olika lagspelare från varandra. Respektive strumpa i ett par kan också ges olika färger för att symbolisera någonting specifikt.

Modestrumpor

Modestrumpor skiljer sig från traditionella strumpor (enfärgade svarta, grå eller blå) genom att uppvisa en mer kreativ stil med t.ex. rutiga eller randiga mönster. De kan också användas i kombination med kostymskor, gymnastikskor eller som setts på frammarsch senaste tiden – i sällskap med smoking som del av vårdad klädsel. Modestrumpor passar också utmärkt till ledig klädsel och kan sätta färg på vilken vardaglig outfit som helst. odestrumpor finns i olika höjd: över ankeln, till halva vaden (den vanligaste) och upp till knäet. Traditionella kostymstrumpor har varit kända för att glida ner och tvinga användaren att kontinuerligt behöva dra upp strumpan över vaden. För att undvika detta dilemma kom strumpebandet att spela en betydande roll – en roll som inte längre behövs tack vare den nya eran av modestrumpor och resår.

Yllestrumpor

Yllestrumpor har funnits sedan länge och förblir populära. Ull är en porös fiber som består av protein. Fibern kan komma från en mängd olika djurpälsar, bland den vanligaste hör får. Men ull kan även komma från getter, lamor och kaniner. Yllestrumpor håller fötterna varma och är väldigt bekväma eftersom fibrerna vanligtvis är upplandade med andra material som till exempel silke eller nylon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *